Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Δυσάρεστη έκπληξη για ιδιοκτήτη πίνακα του Chagall

Ο επιχειρηματίας Martin Lang έδωσε 100.000 στερλίνες το 1992 για να αγοράσει έναν γνήσιο πίνακα του Marc Chagall. Τώρα όμως, η Επιτροπή Chagall στο Παρίσι όχι μόνο λέει πως ο πίνακας είναι πλαστός, αλλά απειλεί και να τον καταστρέψει!

Η ακουαρέλα του Chagall εκτιμάται ότι φιλοτεχνήθηκε το 1909-1910

Ο κ. Lang είχε ζητήσει από τους ειδικούς της εκπομπής του BBC «Fake or Fortune» να εξετάσουν την αυθεντικότητα του πίνακα. Οι ειδήμονες έστειλαν το έργο στην Επιτροπή Chagall, η οποία δήλωσε πως σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, το πίνακας πρέπει να καταστραφεί.Η απόφαση αυτή έχει κριθεί «ακραία, ακατάλληλη και γκαγκστερική». Πάντως, ο Philip Mould, ο ειδικός τέχνης της εκπομπής του BBC, διευκρίνισε πως οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ τελικές και μπορούν να επανεξεταστούν με τη χρήση της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας.

Η Επιτροπή Chagall διοικείται από τα εγγόνια του καλλιτέχνη και στόχο έχει να προστατεύσει τη φήμη του στον κόσμο της τέχνης.

Ο κ. Lang έχει ζητήσει από την Επιτροπή να μαρκάρει τον πίνακα ως πλαστό και στη συνέχεια να του τον επιστρέψει, ή να του δώσει εγγύηση ότι θα αποζημιωθεί στην περίπτωση που κριθεί αργότερα ότι ο πίνακας είναι γνήσιος.

Απάντηση, πάντως, δεν έχει λάβει ακόμα.Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου