Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Patterns of Magnificence – Η ιστορία της ελληνικής μόδας στο Λονδίνο

Στην ιστορία της ελληνικής μόδας επικεντρώνεται η νέα έκθεση που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, η οποία παρουσιάζει την μεγαλύτερη συλλογή παραδοσιακών ελληνικών ρούχων που έχει βγει ποτέ εκτός Ελλάδας.


Στην έκθεση παρουσιάζονται παραδοσιακά ενδύματα του 18ου-αρχών 20ου αιώνα, από όλη την Ελλάδα

Η έκθεση Patterns of Magnificence, μετά από δυο χρόνια προετοιμασίας, άνοιξε τις πύλες της την προηγούμενη Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Μουσείο Βασίλειος Παπαντωνίου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 40 γνήσια ενδύματα που χρονολογούνται από το 18ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Περιλαμβάνουν καθημερινά, επίσημα και νυφικά ενδύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως τα Ψαρά, την Αστυπάλαια, την Θεσσαλία, τα Γιάννινα, κ.α, ενώ εμφανής είναι και η αλληλεπίδραση της τοπικής παράδοσης με την δυτική αισθητική στα ρούχα της αυλής της πρώτης βασίλισσας της ανεξάρτητης Ελλάδας, της Βασίλισσας Αμαλίας, αλλά και της διαδόχου της, Βασίλισσας Όλγας.

Τα περισσότερα από τα ενδύματα χρονολογούνται από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 19ου, καθημερινά, επίσημα και νυφικά.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου