Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Ο Seth MacFarlane «έκλεψε την ιδέα του Τed» ισχυρίζεται εταιρία παραγωγής


Μια εταιρία παραγωγής στη Καλιφόρνια κατέβαλε μήνυση κατά του δημιουργού της ταινίας «Ted», Seth MacFarlane, ισχυριζόμενη ότι έκλεψε την ιδέα του αρκούδου με την αισχρή γλώσσα. H Bengal Mangle Productions δήλωσε ότι δημιούργησε το 2008 μια σειρά στο διαδίκτυο με τίτλο «Acting School Academy», η οποία αναρτήθηκε στο YouTube και στο FunnyorDie, όπου παρουσιάζεται ένα αρκουδάκι με τον όνομα Charlie, το οποίο δεν σταματά να βρίζει και ισχυρίζεται ότι ο αρκούδος Ted είναι «ένα παράνομο αντίγραφο του Charlie».
Επίσης, η εταιρία είπε ότι τα αρκουδάκια μοιάζουν μεταξύ τους, έχουν παρόμοιες προσωπικότητες και παρόμοιο λεξιλόγιο, έχουν φίλους ανθρώπους, περνούν πολύ χρόνο στο καναπέ του σαλονιού με μια μπύρα ή ένα τσιγάρο στο χέρι και ανεβάζουν υβριστικά σχόλια στο facebook και το Twitter.

Η ταινία «Ted» που έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2012 και κέρδισε $550 εκατ. σε εισπράξεις σε όλο τον κόσμο ακολουθεί την ιστορία ενός αρκούδου που μιλάει, ο οποίος παρασύρεται σε μια ζωή γεμάτη σεξ, ναρκωτικά και αλκοόλ με αποτέλεσμα να παρασύρει και τον παιδικό του φίλο. Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του MacFarlane, ο οποίος δάνεισε τη φωνή του στον Ted. H συνέχεια της ταινίας αναμένεται το επόμενο έτος.

Πηγή: BBC, Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου