Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Στις 25 Οκτωβρίου ανοίγει πάλι για το κοινό το Μουσείο Picasso στο Παρίσι


Μετά από πέντε χρόνια καθυστερήσεων, που οδήγησαν σε δημόσιες διενέξεις και την απόλυση της προέδρου του, το Μουσείο του Picasso στο Παρίσι πρόκειται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό στις 25 Οκτωβρίου.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει το νέο εσωτερικό του μουσείου, πριν τοποθετηθούν τα έργα του Picasso, στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μετά τις εργασίες για την ανακαίνιση του κτηρίου του 1659 που στεγάζει το μουσείο, οι οποίες κόστισαν 52 εκατ. ευρώ, το κτήριο διαθέτει πλέον διπλάσιο κοινόχρηστο χώρο, με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, μια νέα είσοδο, ένα multimedia auditorium και έναν κυβιστικό κήπο.

Το Μουσείο του Picasso στο Παρίσι διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του καλλιτέχνη παγκοσμίως: περίπου 5.000 πίνακες, έργα ζωγραφικής, γλυπτά, εγχάρακτα έργα, εικονογραφήσεις, κεραμικά, σκίτσα και σημειωματάρια, καθώς και 150 έργα άλλων καλλιτεχνών που βρίσκονταν στη συλλογή του Picasso.

Το μουσείο είχε κλείσει το 2009 για την ανακαίνιση, και προγραμματίζονταν να ανοίξει πάλι για το κοινό το 2011. Όμως λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών, το project καθυστέρησε και οι ημερομηνίες επανέναρξης λειτουργίας του έπαιρναν συνέχεια αναβολή.


Πηγή: Wall Street Journal
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου