Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

74.000 δολάρια για μια σκισμένη σελίδα από το Κοράνι!Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 40-60 δολάρια και από εκεί ξεκίνησε το early bidding στο διαδίκτυο. Η πρώτη live προσφορά ήταν γύρω στα 4.400 δολάρια, αλλά μόλις 15 λεπτά αργότερα, η ελαφρώς σκισμένη σελίδα από το Κοράνι πωλήθηκε τελικά προς 74.000 δολάρια!Η δημοπρασία διενεργήθηκε από την Bargain Hunt Auctions το Σύνδευ και η σελίδα αγοράστηκε από από ανώνυμο dealer στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει η Syndey Morning Herald, ο δημοπράτης Mark Owens δήλωσε πως δεν έχει ιδέα για την προέλευση της διπλής όψεως, ζωγραφισμένης στο χέρι σελίδας από το Κοράνι και δεν είχε ιδέα που θα έφτανε η τιμή της στη δημοπρασία που διενεργήθηκε το Σάββατο.

"Αν δεν υπάρξει ανάλυση, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε", σημείωσε, συμπληρώνοντας πως "θα μπορούσε να είναι του 16ου αιώνα, θα μπορούσε να είναι του 14ου αιώνα, θα μπορούσε να είναι του 18ου αιώνα. Σίγουρα δεν είναι κάτι 50 ή 100 ετών. Όμως μπορώ να σας πω ότι ήρθε σε μια κορνίζα που πιθανότατα κόστιζε 3 δολάρια -και αυτή δεν ήταν σε καλή κατάσταση".

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, άλλη μια σελίδα από το Κοράνι, που είχε εκτιμήθεί ότι θα "έπιανε" μερικές εκατοντάδες δολάρια στη δημοπρασία, τελικά πωλήθηκε προς 29.000 δολάρια.

Πηγή: Syndey Morning Herald
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου