Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Εικόνα εγκατάλειψης στο Θεατρικό Μουσείο


Στην τραγική εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει το Θεατρικό Μουσείο, αναφέρεται άρθρο του GreekReporter.

«Οι πόρτες του Θεατρικού Μουσείου στην Αθήνα –που στεγάζει προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας και ενθυμήματα από τις παραστάσεις της- είναι κλειστές ενώ το εγκαταλελειμμένο κτήριο ετοιμάζεται να πέσει.

Κατσαρίδες, ποντίκια, τερμίτες, υγρασία και ακατάλληλος εξαερισμός απειλούν τα εκθέματα. Η κατάσταση στο καμαρίνι της ντίβας της όπερας είναι τραγική. Μια τεράστια φωλιά τερμιτών κρέμεται ενώ μύγες και σκνίπες βρίσκονται σε όλο το δωμάτιο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Θεατρικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1938 από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και είναι μοναδικό στο είδος του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή των Βαλκανίων γενικότερα.

Στα εκθέματά του περιλαμβάνονται θεατρικά ενθυμήματα, κοστούμια, φωτογραφίες, θεατρικά προγράμματα, βιντεοσκοπημένες παραστάσεις, καθώς και προσωπικά αντικείμενα κορυφαίων μορφών του Ελληνικού θεάτρου. Η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνει περίπου 25.000 τόμους για το θέατρο, ενώ στα θεατρικά αρχεία περιλαμβάνονται χειρόγραφα του 18ου αιώνα, προγράμματα και αφίσες από τον 19ο αιώνα.

Πηγή: Greek Reporter
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου