Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς…»: Φόρος τιμής από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στην Μελίνα Μερκούρη

Η Μελίνα Μερκούρη θεμελιώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (28/2/1989)

Με μια σειρά εκδηλώσεων, Μουσικής, Λόγου, Τέχνης και Κινηματογράφου, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού τιμά τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου, ώρα έναρξης 21.00, το βράδυ πριν ξημερώσει η βυζαντινή πρωτοχρονιά ή Ίνδικτιών, όπως την ονόμαζαν, και εορτάζεται από την Εκκλησία εδώ και 2000 χρόνια περίπου, την 1η κάθε Σεπτέμβρη.

Η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, με τη διπλή ιδιότητα, αυτή της επιστήμονος, διδάκτορος Αστρονομίας, καθώς και της ερμηνεύτριας, με τη μελωδική της φωνή και ο πολύ καλός της φίλος και συνοδοιπόρος Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο, θα αναλάβουν να μας οδηγήσουν «Στα μονοπάτια των αστεριών», με τον δικό τους ξεχωριστό και μαγικό τρόπο.

Ο πολυπράγμων Δημοσθένης Δαββέτας διαβάζοντας αποσπάσματα από τις ανέκδοτες συλλογές του, «Ήχοι του Σύμπαντος» και «Άσματα στη Νύχτα», θα αποτυπώσει μέσα από τον Ποιητικό Λόγο τα συναισθήματα που διαχρονικά προκαλούσε ο έναστρος ουρανός στους ανθρώπους.

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, ειδικά για τη βραδιά αυτή, ετοίμασε ένα πρωτότυπο βίντεο, το οποίο θα προβάλλεται καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης σε μια γιγαντοοθόνη. Πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από τους αστροφωτογράφους του Ομίλου θα κάνει τη βόλτα μας «Στα μονοπάτια των αστεριών» πιο ενδιαφέρουσα και γεμάτη χρώμα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Αμφιθέατρο ΜΒΠ «Μελίνα Μερκούρη». Στις 12 Οκτωβρίου (12:30) θα προβληθεί η ταινία «Στέλλα», την Κυριακή 9 Νοεμβρίου (12:30) η ταινία «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», την Κυριακή 23 Νοεμβρίου (12:30) το «Ποτέ την Κυριακή» και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου (12:30) η ταινία «Φαίδρα».

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο του ΜΒΠ «Μελίνα Μερκούρη», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου