Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Παλαιστινιακά εδάφη: Προχωρά το σχέδιο για το νέο μουσείο στη Δυτική Όχθη


Η κλιμάκωση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας δεν ανατρέπει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία του νέου Παλαιστινιακού Μουσείου στη Δυτική Όχθη, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο τον επόμενο Σεπτέμβριο και θα εγκαινιαστεί στις αρχές του 2016.

Μιλώντας στο The Art Newspaper, ο διευθυντής του μουσείου, Jack Persekian, σημείωσε πως το μουσείο δεν είναι αυτή τη στιγμή ένας ελκυστικός προορισμός, λόγω των συγκρούσεων στην περιοχή, ωστόσο η κατασκευαστική ομάδα έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον σκελετό του κτηρίου.

«Γενικά, στην Παλαιστίνη, γνωρίζουμε τα ζητήματα ασφάλειας και γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά πως σε αυτή την κατάσταση τα πάντα είναι ευάλωτα», σύμφωνα με τον Persekian, ο οποίος σημείωσε πως ακόμα και η πρόσβαση στο μουσείο μπορεί να είναι δύσκολη, λόγω των εγγράφων που πρέπει να φέρουν μαζί τους οι Παλαιστίνιοι.

Η πρώτη έκθεση που θα φιλοξενήσει το νέο μουσείο, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Never Part», θα είναι ένα online, πολυμεσικό χρονικό της παλαιστινιακής ιστορίας, που θα χαρτογραφεί τα γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της Παλαιστίνης από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου