Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Ανοίγει» το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο


Τις πύλες του αναμένεται να ανοίξει στις 4 Σεπτεμβρίου το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο με αγαπημένες ταινίες του Χόλιγουντ αλλά και με τα λαμπερότερα αστέρια της 7ης τέχνης, όπως Robert Downey Jr. και Al Pacino.
Αν και το συγκεκριμένο φεστιβάλ θεωρείται (όπως άλλωστε και τόσα άλλα) προάγγελος των Όσκαρ, θα παρουσιάσει 285 ταινίες εκ των οποίων 143 θα είναι παγκόσμιες πρεμιέρες!

Σύμφωνα με το Reuters, ο Downey θα είναι από τους πρώτους που θα ανέβουν στο κόκκινο χαλί καθώς η ταινία του «The Judge» θα είναι μια από τις πρώτες που θα προβληθούν στο μεγάλο γεγονός. Στο πλευρό του, θα παίξει ο εκπληκτικός Robert Duvall. Η πλοκή της ιστορίας… ο γιος θα υπερασπίσει στο δικαστήριο τον πατέρα του….

Η 2η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ λέγεται «The Humbling» με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Al Pacino, ο οποίος ‘θα ταξιδέψει’ σε πολύ όμορφα μέρη με μια πολύ όμορφη αλλά πολύ μικρότερη σε ηλικία γυναίκα.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο ξεκίνησε το 1976 και θεωρείται από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου, ειδικά για ταινίες που ζητούν αναγνώριση στο βόρειο τμήμα της Αμερικής. Το φεστιβάλ του Τορόντο αναγνώρισε ταινίες όπως «Slumdog Millionaire» και «The King's Speech». Και οι 2 πήραν βραβείο Όσκαρ.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου