Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Στιγµές και όψεις»: Έκθεση του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου


Την έκθεση σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, με τίτλο "Στιγμές και Όψεις" από τοπία στην Ελλάδα και από εργοστασιακούς χώρους, εγκαινιάζει αύριο 26 Αυγούστου στις 18:30 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.Στην έκθεση θα παρουσιαστούν λάδια και χαρακτικά, ενώ στη σειρά των έργων µε θέμα τους εργοστασιακούς χώρους, «ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειμμένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας μέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

«Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται μέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου. Στη σειρά των τοπίων κυριαρχούν οι αφαιρετικές και κολοριστικές προσπάθειες προσέγγισης των θεµάτων, χωρίς βέβαια να απομακρύνεται ο καλλιτέχνης από τη φυσιοκρατική απόδοσή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Στάθης Ανδρουτσάκης είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, µέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, µε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 26 Οκτωβρίου και η  είσοδος για το καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου