Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Τιμητικό βραβείο στη Debbie Reynolds


Το "κορίτσι της διπλανής πόρτας" (όπως της έδωσαν την ονομασία την δεκαετία του 1940-1950), η 82χρονη Debbie Reynolds θα τιμηθεί με το βραβείο SAG  (Screen Actors Guild) για την συνολική της προσφορά στο κινηματογράφο στη τελετή απονομής των βραβείων SAG στις 25 Ιανουαρίου.
Η Reynolds πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων, «Singing In the Rain» και «Will and Grace». Είναι η πραγματική μητέρα της «πριγκίπισσας Λέια» (Princess Leia) από το «Πόλεμο των Άστρων» (Star Wars IV, V, VI) , Carrie Fisher (Κάρι Φίσερ).

«Το βραβείο SAG είναι η υψηλότερη τιμή, η οποία μπορεί να δοθεί σε ένα ηθοποιό και αποδίδεται ετησίως. Φέτος παραχωρείται σε μια εξαιρετική ηθοποιό με εκπληκτικό ταλέντο στη μεγάλη οθόνη και στο ‘σανίδι’. Το ‘γενναιόδωρο’ πνεύμα της Reynolds και οι αξέχαστες ερμηνείες της μας κάνουν ακόμα να δακρύζουμε από το γέλιο» δήλωσε ο πρόεδρος του SAG, Ken Howard.

H Reynolds ξεκίνησε την καριέρα της στην ηλικία των 16 ετών κερδίζοντας τον διαγωνισμό «Μiss Burbank», όπου εντοπίστηκε από στελέχη στούντιο ταινιών.

Ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της στο «The Unsinkable Molly Brown», ενώ ξεχώρισε για τους ρόλους της στις ταινίες «The Tender Trap» και «Behind The Candelabra».

Πηγή: ΒΒC, Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου