Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέκδοτα έργα του Μάνου Χατζιδάκι στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο


Μια νέα προσέγγιση στα έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, καθώς επίσης και μια σειρά από ανέκδοτα έργα του, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε δύο μοναδικές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για την παρουσίαση μουσικών έργων του αξέχαστου συνθέτη με τίτλο «Τρόποι του φεγγαριού», την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο γιός του Γιώργος Χατζιδάκις. Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλίες και επανεκδόσεις των έργων του καθώς και ανέκδοτο μουσικό υλικό, ενώ με τις δύο αυτές συναυλίες ξεκινά φέτος από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο sound track της ταινίας του G.Ferrara «Faccia di spia» από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Θα τραγουδήσουν η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου