Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Άγαλμα της Amy Winehouse στο Camden


Στο Camden, βόρεια του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μπρούντζινου αγάλματος της τραγουδίστριας Amy Winehouse που έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια.
Το άγαλμα φέρνει την υπογραφή του καλλιτέχνη Scott Eaton και παρουσιάζει την τραγουδίστρια του «Back to Black» σε φυσικό μέγεθος, με το χέρι στη μέση και το χαρακτηριστικό της χτένισμα «λάχανο». Το μοναδικό στοιχείο που σπάει την γκρίζα απόχρωση του αγάλματος είναι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο που τοποθετήθηκε στα μαλλιά της.

«Το άγαλμα είχε ως στόχο να ‘συλλάβει’ τη στάση και τη δύναμη της αλλά και να δώσει λεπτές νότες των ανασφαλειών της» δήλωσε ο Scott Eaton. «Το χέρι στη μέση, το κεφάλι στο πλάι, το κράτημα της φούστας και το ‘γυρισμένο’ πόδι είναι μικρά στοιχεία που συμβάλλουν στην προσωπικότητα του κομματιού» πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.

«Θα έρχομαι να το επισκέπτομαι όλη την ώρα. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το αντικρίσω, αλλά τώρα αρχίζω να το συνηθίζω. Είναι εξίσου όμορφο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Amy, Mitch Winehouse. Από την πλευρά της, η μητέρα της τραγουδίστριας δήλωσε «ικανοποιημένη με το πώς εξελίχθηκε το άγαλμα γιατί μπορείτε να δείτε ότι είναι η Amy». Παρόντες στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ήταν συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές της.

Η Amy Winehouse πέθανε στο σπίτι της το 2011 σε ηλικία 27 ετών από δηλητηρίαση που προκλήθηκε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η οικογένειά της έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα στο όνομά της για να βοηθήσει τους νέους με προβλήματα, όπως ο εθισμός.

Πηγή: BBC, Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου