Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Άστεγος αξίας χιλιάδων λιρών!


Το όνομα του είναι John Dolan και είναι 43 χρονών. Συνοδεύεται από το σκύλο του, ένα Staffordshire Bull Terrier, ονόματι George το οποίο λατρεύει και έχουν περάσει πολλά μαζί καθώς ο Dolan ήταν άστεγος και η μοναδική του συντροφιά και παρηγοριά ήταν πάντα ο σκύλος του, ο George.
Ως παρηγοριά στα δύσκολα της ζωής, ο Dolan ξεκίνησε να σκιτσάρει τον George με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ζωές τους καθώς τα σκίτσα βρέθηκαν να "φιγουράρουν" σε μια από τις μεγαλύτερες γκαλερί του Λονδίνου και με συνέχεια στο Λος Άντζελες. Τα σκίτσα του σκύλου του John Dolan πωλούνται τώρα για $6, 800.

O ίδιος είπε στο Reuters ότι δεν μπορεί να το πιστέψει καθώς κατάγεται από μια φτωχή οικογένεια που ζούσε μέσα στα ναρκωτικά και στο έγκλημα μέχρι που μια άστεγη γυναίκα του δώρισε το κουτάβι George, ως αντάλλαγμα για ένα κουτάκι μπίρας.

Εκείνος προτίμησε να φύγει και να ζήσει στα βρώμικα σοκάκια του Λονδίνου μέχρι που αποφάσισε να σκιτσάρει το… σκύλο και το περιβάλλον του ενώ ζητιάνευε στους δρόμους για ένα πιάτο φαγητό.

Σύντομα, οι περαστικοί ενθουσιάστηκαν με τα σκίτσα του. «Οι ζωγραφιές που κάνω του George είναι πολύ απλές αλλά υπάρχει μία με μεγάλη λεπτομέρεια την οποία μπορείς να την βρεις στα περισσότερα σκίτσα» δήλωσε ο Dolan καθώς κάθεται στο αγαπημένο του σημείο στο ανατολικό Λονδίνο.

Μπορεί πια ο John Dolan να μην είναι άστεγος, ωστόσο προτιμά να ζωγραφίζει σε εξωτερικούς χώρους καθώς ο αγαπημένος του τετράποδος φίλος χρειάζεται πολλές βόλτες!

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου