Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Όπερα της βαλίτσας - Μποέμ στη Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών


Η Όπερα της Βαλίτσας συνεχίζοντας το ταξίδι της στην Ελλάδα, παρουσιάζει στην Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών, τη θρυλική όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ευέλικτη, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, η Όπερα της Βαλίτσας ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους, συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της ΕΛΣ, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά...σε μια βαλίτσα με σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Ισίδωρος Σιδέρης σημειώνει: Η Όπερα της βαλίτσας παρουσιάζει τη Μποέμ σαν μια εναλλακτική πρόταση, σε μια ευέλικτη συμπυκνωμένη παράσταση. Δεν θέλει να ανταγωνιστεί την κεντρική σκηνή της ΕΛΣ, αλλά με απλά μέσα, με την δύναμη της μουσικής και των ερμηνευτών μας, στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό.
Στη Μποέμ η ένταση της μουσικής βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την πυρετώδη ένταση και πυκνότητα της παράστασης. Το χιούμορ και το σασπένς αντιπαρατίθενται στο υπέροχο μελό του έργου και της μουσικής, δημιουργώντας μια σύγχρονη και άμεση παράσταση σε απόσταση αναπνοής από το κοινό.
Όπερα της βαλίτσας

Τζάκομο Πουτσίνι

Μποέμ

Σκηνοθεσία: Iσίδωρος Σιδέρης

12 Σεπτεμβρίου 2014

Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

Ώρα έναρξης: 19.30

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο της Καποδιστριακής Στέγης Σπετσών

Σκηνικά - κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Φωτισμοί: Νίκος Εργαζάκης
Χορογραφία: Διονύσης Τσαφταρίδης
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Ροντόλφο: Γιάννης Χριστόπουλος

Μιμή: Έλενα Κελεσίδη

Μαρτσέλλο: Χάρης Ανδριανός
Σωνάρ: Ζαφείρης Κουτελιέρης

Κολλίνε: Κώστας Ντότσικας

Μουζέτα: Μαρία Κόκκα
Αλτσιντόρο: Χρήστος Αμβράζης

Έρωτας-Θάνατος: Διονύσης Τσαφταρίδης

Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών, τηλ.: 22980 73005, 22980 72225, 22980 73366

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου