Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Σικάγο η έκθεση «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές»


Περισσότεροι από 2.700 επισκέπτες παρευρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές» («Heaven and Earth, Art of Byzantium from Greek Collections») που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Art Institute του Chicago.

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, που διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από τις κ. κ. Τζένυ Αλμπάνη και Αναστασία Δρανδάκη, στο αμφιθέατρο Fulerton Hall του Μουσείου.

Το Art Institute είναι ο τρίτος και τελευταίος σταθμός της συγκεκριμένης έκθεσης, μετά την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον (Οκτώβριος - Μάρτιος 2014) και τη Βίλα Getty του J. Paul Getty Museum στο Μαλιμπού του Λος Άντζελες (Απρίλιος – Αύγουστος 2014). Η έκθεση στο Art Institute θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.

H έκθεση περιλαμβάνει 63 αντιπροσωπευτικά έργα και ευσύνοπτα συνοδευτικά κείμενα και παρέχει στον επισκέπτη μία εξαιρετική εικόνα του Βυζαντινού Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου