Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μουσείο Μπενάκη - Γιορτή αφιερωμένη στον Αλέξη Κυριτσόπουλο


Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και οι Εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, σε μία γιορτή για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένη στον Αλέξη Κυριτσόπουλο.
Με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου «Βεγγαλικά, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου» με το κρατικό βραβείο παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου, θα εκτεθούν στο Πωλητήριο πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη για τα τρία βιβλία της σειράς «Αν διάβαζα…ποιητές της γενιάς του '30»: «Λίγο ακόμα.. ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη», «Βεγγαλικά, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου», και «Οι περιπέτειες της Ρόζας, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου».

Παράλληλα, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη σχεδίασαν μια ειδική δράση για παιδιά από 5 χρονών και άνω: Το παραμύθι «Βεγγαλικά», γίνεται μια ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τον μεγάλο ζωγράφο και ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο μέσα στο φιλόξενο σπίτι ενός άλλου ζωγράφου, του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Τόσο οι στίχοι όσο και οι πίνακες του καλλιτέχνη θα τα ξεναγήσουν σε λαμπερούς νυχτερινούς ουρανούς όπου ‘’αστράφτουν’’ οι λέξεις σα φανταχτερά πυροτεχνήματα. Πιστοί στο πνεύμα του παραμυθιού οι μικροί αναγνώστες θα κατασκευάσουν πολύχρωμα …ποιητικά ‘’μπαϊράκια’’.

20.09.2014, 12:00 μμ
Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου