Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Clooney σκηνοθετεί ταινία για τις υποκλοπές του Rupert Murdoch


O George Clooney θα σκηνοθετήσει μια ταινία με θέμα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία το 2011 και οδήγησε στο κλείσιμο της βρετανικής ταμπλόιντ «News of the World».
Το «Hack Attack» είναι διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του δημοσιογράφου Nick Davies και ακολουθεί την έρευνα που έκανε ο ίδιος στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Rupert Murdoch.

Αυτή η ιστορία αναμιγνύει «ψέματα, δωροδοκίες και εκβιασμούς στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, και της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λονδίνου», ανέφερε ο George Clooney σε μια δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Sony Pictures. «Ο Νικ είναι ένας γενναίος και πεισματάρης δημοσιογράφος και είναι τιμή μας να φέρουμε την ταινία του στην οθόνη», είπε επίσης ο διάσημος ηθοποιός. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

Το σκάνδαλο υποκλοπών ήταν το πιο πολύκροτο στην αγγλική νομική ιστορία και έφερε στη επιφάνεια τους στενούς δεσμούς μεταξύ της αυτοκρατορίας του Rupert Murdoch με τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας ενώ αποκάλυψε και τις αδίστακτες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο βρετανικός ταμπλόιντ τύπος. Άγγιξε δε πολλές προσωπικότητες από πολλούς χώρους, όπως η Kate Middleton που είναι τώρα η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και τους ηθοποιούς Daniel Craig και Jude Law.

Εξ αιτίας του σκανδάλου ο Murdoch έκλεισε την ναυαρχίδα του στη Βρετανία την εφημερίδα News of the World το 2011 και αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφορά του ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB.

Πηγή: BBC, Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου