Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

«Doodles» - Ομαδική εικαστική έκθεση στην CHEAPART


Τα “doodles” είναι μια αφηρημένη ασυνείδητη γραφή με την μορφή ενός σχεδίου. Η συγκέντρωση αυτού που τα σχεδιάζει είναι αποσπασμένη, η σκέψη του βρίσκεται αλλού, ενώ το χέρι σχεδιάζει αυτόματα επαναλαμβανόμενα μοτίβα γεμίζοντας την επιφάνεια του χαρτιού. Όταν αυτό συμβαίνει, οι αναπάντεχες εικόνες που εμφανίζονται στο χαρτί μοιάζουν να αναδύονται από το ασυνείδητο ακατέργαστες, ωμές και ανεξήγητες. Τίποτα δεν μοιάζει λογικό και η αίσθηση που αφήνουν οι απεικονίσεις των “doodles” είναι συγγενική με αυτή των ονείρων. Στον θεατή, η παρατήρηση τους, ασκεί μεγάλη γοητεία καθώς η απουσία νοήματος του προκαλεί σύγχυση, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει τη σκέψη του και τον βοηθάει να διαχωρίσει τη μορφή από το νόημα της. Ο δημιουργός των “doodles” βρίσκεται σε μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Περισσότερο υπνωτισμένος και λιγότερο εκστατικός,απολαμβανει τις μηχανικές κινήσεις του χεριού του, το χάσιμο του εαυτού και βυθίζεται σε μια πράξη κάθαρσης του μυαλού, όπου οι εικόνες είναι απαλλαγμένες από το νόημα τους.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Τάσος Γεωργίου, Δέσποινα Θεοδωρίδου Κρέντς, Ιωάννα Παπαγεωργίου.

Επιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης ΓεωργακόπουλοςΤάσος Γεωργίου 
Ο Τάσος Γεωργίου είναι Art director και Graphic designer. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Γραφιστική στον ΑΚΤΟ. Από το 1991 έχει συνεργαστεί σαν art και creative director με πολλές διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και έχει διακριθεί στα βραβεία ελληνικής διαφήμισης Eρμής και στα βραβεία γραφιστικής ΕΒΓΕ. Διαφημιστικές καμπάνιες του έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και εικονογράφησης.


Δέσποινα Θεοδωρίδου - Κρεντς
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία στο Camberwell College of Arts στο Λονδίνο και στο Campus Arts&Sciences στην Αθήνα. Από το 2000-2004, εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας φωτογράφος ταξιδιωτικού ρεπορτάζ και εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Από το 2004 και μέχρι στα έργα της συνδυάζει ζωγραφική και φωτογραφία.


Ιωάννα Παπαγεωργίου
Η Ιωάννα Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό “Τέχνη, Δημιουργία και Έρευνα” στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Complutense στη Μαδρίτη. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως : Open Studio, Estudio Beneficencia, Μαδρίτη (2012), After...(Rellena con el nombre del artista), Espacio Menosuno, Μαδρίτη (2011), I love your work, Espacio 8, Μαδρίτη (2011), Έκθεση βραβείων του διεθνούς διαγωνισμού ζωγραφικής Gouasch Coranty, Sala Tecla, Βαρκελώνη (2010), 100 años al revés, Γαλλικό Ινστιτούτο, Μαδρίτη (2010), 7 Πύλες, XIV Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Σκόπια (2009), Έκθεση βραβείων του εικαστικού διαγωνισμού της Μονής Περιστεράς – Δουρούτη, Δημοτική Πινακοθήκη, Ιωάννινα (2009), Άτρεπτο – Άκτιστο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα (2008), Picnic, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Complutense, Μαδρίτη (2008), Real Presence – Floating Sites, Gallery Remont, Βελιγράδι (2007).

Eγκαίνια Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, 19.30

Διάρκεια 25 Σεπτεμβρίου –16 Οκτωβρίου 2014


CHEAPART

Στρατάρχου Παπάγου 13, 152 34 Χαλάνδρι

t. 210 683 3629

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη – Κυριακή 14.00 – 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου