Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Έκθεση ζωγραφικής του Emmanuel Garibay στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή


Η Πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, είναι υπερήφανη να παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Φιλιππινέζου καλλιτέχνη Emmanuel Garibay με τίτλο "Daloy". Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 - 13 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στην Κηφισιά.
Ο Emmanuel Garibay είναι ένας Φιλιππινέζος ζωγράφος γνωστός όχι μόνο για το εξπρεσιονιστικό παραστατικό ύφος του, αλλά και για την περιεκτικότητα σε πολλά από τα έργα του, τα οποία συχνά εκφράζουν μια έντονη κοινωνική και πολιτική συνείδηση​​. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων με πτυχίο στη Σχολή Καλών Τεχνών, μελέτησε εκτεταμένα τους μεγάλους Ευρωπαίους και Φιλιππινέζους ζωγράφους. Η πρώτη του έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1993 και από τότε δέχτηκε μεγάλη αναγνώριση, ταξιδεύοντας και συμμετέχοντας σε εκθέσεις ευρύτερα στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έργο του Emmanuel Garibay επικεντρώνεται στην ανθρώπινη μορφή και ως εκ τούτου συλλαμβάνει τις διάφορες καταστάσεις της ζωής, στις οποίες δεσμεύονται οι άνθρωποι. Όταν ρωτήθηκε για τα έργα του, ο Garibay είχε πει, «Αυτό που κεντρίζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μου, είναι το πώς η μορφή της φιγούρας προκαλεί το δράμα της ζωής."
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-15:00.

Διάρκεια έκθεσης: 9-13 Σεπτεμβρίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου