Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φirma Gypsy Globales - D(o) I(t) Y(ourself) Workshop


Η εικαστικός Μαρία Παπαδηµητρίου, µέσα από τη συµµετοχή της στην έκθεση DESTEFASHIONCOLLECTION: 1 to 8 µε το έργο “ Φirma Gypsy Globales ” δηµιουργεί µία ιστορία γύρω από τη µόδα των Τσιγγάνων µε αντικείµενα και ρούχα από τους καταυλισµούς Ροµά.
Πρόκειται για ένα έργο γύρω από τη ζωή και τα έθιµα των Ροµά µέσα από το πρίσµα του ενδυµατολογικού τους κώδικα και των συµβολισµών που έχει στην κοινωνία των Ροµά η ενδυµατολογική τους συµπεριφορά.

Με αφορµή το έργο αυτό, την Παρασκευή 26 Σεπτεµβρίου θα πραγµατοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, η καλλιτεχνική εκδήλωση-workshop “Φirma Gypsy Globales - D(o) I(t) Y(ourself)".

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 µε την παρουσίαση της έκδοσης Μαρία Παπαδηµητρίου - Φirma Gypsy Globales που συµπληρώνει το έργο της καλλιτέχνιδας στην έκθεση DESTEFASHIONCOLLECTON: 1 to 8.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι: Ιωάννα Λαλιώτου, Ιστορικός, Νίκος Μπακουνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παντείου Πανεπιστηµίου, Αρχισυντάκτης Πολιτισµού στο Βήµα της Κυριακής, Θεόφιλος Τραµπούλης, Επιµελητής, Μέλος της συντακτικής οµάδας του περιοδικού Unfollow και η Μαρία Παπαδηµητρίου.

Στη συνέχεια, µεταξύ 19:30 και 23:00, στο πλαίσιο του workshop, η Μαρία Παπαδηµητρίου µαζί µε τη δηµιουργική οµάδα της ΦGG, θα δηµιουργήσουν µια συλλογή ρούχων και αξεσουάρ στο ύφος του οίκου Φirma GypsyGlobales µε τη συµµετοχή του κοινού. Για να συµµετάσχετε αρκεί να φέρετε τα δικά σας παλιά ρούχα ή αξεσουάρ ώστε η δηµιουργική οµάδα των ΦGG να κατευθύνει τη στυλιστική σας δηµιουργικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου