Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Βραβείο Kennedy στους Tom Hanks και Sting


Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Tom Hanks και ο μουσικός Sting βρίσκονται ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα τιμηθούν με το φετινό βραβείο Kennedy. Ο τραγουδιστής Al Green, η ηθοποιός Lily Tomlin και η μπαλαρίνα Patricia McBride θα λάβουν επίσης το βραβείο σε δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Οίκο στις 7 Δεκεμβρίου.
«Αυτή η τιμή προστίθεται στη τύχη μου καθώς αγαπώ τη δουλειά που κάνω» δήλωσε ο Tom Hanks. «Ήταν πολύ απρόσμενο. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι ο 18ος Βρετανός που το παραλαμβάνει, μαζί με τους Cary Grant και Julie Andrews» δήλωσε ο Sting.


Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τον πολιτισμό των ΗΠΑ μέσω των τεχνών και είναι σπάνια η αναγνώριση ενός Βρετανού καλλιτέχνη, όπως έγινε με τον Sting.

Ο Green, μια από τις καθοριστικές φωνές της Μέμφις σόουλ είπε ότι η καριέρα του ήταν «ένα αστείο ταξίδι» ενώ η Tomlin, γνωστή από τις τηλεοπτικές σειρές «9 to 5» και «The West Wing» δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτη όταν έμαθε πως θα τιμηθεί. Η McBride, τώρα 72 χρονών έγινε η πρώτη νεότερη χορεύτρια της Νέας Υόρκης στην ηλικία των 18, έναν τίτλο που κράτησε για 28 χρόνια.

Οι πέντε καλλιτέχνες θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο Ομπάμα και την πρώτη κυρία σε μια λαμπερή εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί στη συνέχεια στην αμερικανική τηλεόραση.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου