Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοπρατήθηκε σπάνια φωτογραφία της Marilyn Monroe


Μια σπάνια φωτογραφία της θρυλικής σταρ Marilyn Monroe που τραβήχτηκε στη πρώτη της επαγγελματική φωτογράφιση όταν ήταν 20 χρονών πουλήθηκε σε δημοπρασία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε όταν η άγνωστη τότε Norma Jeane Baker ήταν ένα κορίτσι που δούλευε σε εργοστάσιο και ήλπιζε να γίνει μοντέλο.
Η φωτογραφία, μαζί με το αρνητικό της και τα πνευματικά δικαιώματα πωλήθηκε στη τιμή των £4, 250 ενώ αναμενόταν η τιμή να κυμανθεί μεταξύ £5, 000 και £8, 000. Ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών «Henry Aldridge and Sons», Andrew Aldridge δήλωσε «αρκετά ικανοποιημένος» με το αποτέλεσμα.

Το 1946, η Norma Jeane Baker δούλευε σε ένα εργοστάσιο πυρομαχικών όταν ένας περαστικός φωτογράφος του αμερικανικού στρατού της είπε ότι θα μπορούσε να γίνει μοντέλο. Πήγε στο πρακτορείο μοντέλων «Blue Book» στο Χόλυγουντ, όπου της ανέθεσαν τον φωτογράφο Joseph Jasgur για να συνθέσουν μαζί το πρώτο της πορτφόλιο.

Η φωτογραφία που δημοπρατήθηκε τραβήχτηκε στη παραλία Zuma στο Μαλιμπού.

Οι φωτογραφίες της Norma Jeane Baker που τραβήχτηκαν από τον Jasgur τον έκαναν διάσημο και βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί το αστέρι που έγινε παγκοσμίως γνωστό ως Marilyn Monroe.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου