Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αυστρία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που πωλούσε πλαστούς Picasso - Αναζητούνται τα θύματα


Τα πιθανά θύματα σπείρας Σέρβων, οι οποίοι πλαστογραφούσαν και πωλούσαν υποτιθέμενους πίνακες του Pablo Picasso με πλαστά πιστοποιητικά γνησιότητας, αναζητά η αστυνομία της Αυστρίας, σύμφωνα με το Reuters.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία της Αυστρίας, αναφέρεται ότι η σπείρα των Σέρβων απατεώνων έχει συλληφθεί. Η σπείρα αυτή πωλούσε πλαστούς πίνακες του Picasso προς περίπου 300.000 ευρώ και προσέλκυε τα θύματά της παρουσιάζοντας πλαστά πιστοποιητικά γνησιότητας. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν σε ένα cafe στην περιοχή  Fünfhaus στη Βιέννη.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσοι άνθρωποι μπορεί να εξαπατήθηκαν και για τον λόγο αυτό η αστυνομία της Βιέννης απευθύνει έκκληση στο κοινό να δώσει πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές φορές είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί η γνησιότητα έργων του Picasso, διότι ο καλλιτένχης πολύ συχνά ξεχνούσε να υπογράψει τους καμβάδες του. Επιπλέον, η επιτροπή που είχαν ιδρύσει τα πέντε τέκνα του για την πιστοποίηση των έργων του πατέρα τους, διαλύθηκε το 1993 μετά από διαμάχη αναφορικά με τη γνησιότητα μιας σειράς ζωγραφικών.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου