Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σε δημοπρασία αριστούργημα του Turner

«Rome, from Mount Aventine» - Joseph Turner

Ένα αριστούργημα από τον Άγγλο καλλιτέχνη Joseph Turner που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών επί 136 χρόνια πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία του Sotheby’s στις 6 Δεκεμβρίου και η αρχική του τιμή εκτιμάται στις £20 εκατ.
Η μεγάλη μήκους ελαιογραφία με τίτλο «Rome, from Mount Aventine», η οποία καταγράφει την ανυψωμένη όψη της ιταλικής πρωτεύουσας φιλοτεχνήθηκε από τον μεγάλο καλλιτέχνη το 1835.

Ο πίνακας πουλήθηκε για πρώτη και μοναδική φορά στον 5ο κόμη του Rosebery, Archibald Primrose -ο οποίος αργότερα έγινε πρωθυπουργός- το 1878 στη τιμή των £6, 000 και παρέμεινε έκτοτε στη συλλογή Rosebery.

Το έργο έχει φιλοξενηθεί σε διάφορα μουσεία κατά την διάρκεια των τελευταίων 40 ετών και πρόσφατα στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας.

«Αυτός ο πίνακας, ο οποίος είναι σχεδόν 200 ετών, μοιάζει σήμερα σαν να ήρθε κατευθείαν από το καβαλέτο του καλλιτέχνη. Ποτέ δεν έχει αποκατασταθεί και η εικόνα διατηρεί τη φρεσκάδα της από τη στιγμή που φιλοτεχνήθηκε» δήλωσε ο Alex Bell, εκπρόσωπος του Sotheby’s.

Στο μεταξύ, μια σημαντική νέα έκθεση του Turner ανοίγει τις πύλες της στην Tate Britain (10/09/14) και περιλαμβάνει 180 έργα του από το 1835 μέχρι και τα τελευταία του, 1850. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015.

Πηγή: Daily Mail
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου