Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Για καταπάτηση 12 ακινήτων στην Πλάκα κατηγορούνται υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού


Καταπάτηση και παράνομη διανομή υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού σε 12 ακίνητα στην Πλάκα, τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ επρόκειτο να παραχωρήσει με ηλεκτρονική δημοπρασία, καταγγέλλει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου. Ανάμεσα στα 12 ακίνητα είναι και το σπίτι όπου γυρίστηκε η γνωστή ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η δημοπρασία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά τελικά πήρε παράταση για τα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, κάποιοι υπάλληλοί του που έχουν στη δικαιοδοσία τους τα συγκεκριμένα ακίνητα, αρνήθηκαν να παραδώσουν τα κλειδιά των ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) που έχει αναλάβει να διοργανώσει επισκέψεις σε αυτά ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Ως επιχείρημα προέβαλαν το γεγονός ότι «είτε τα κλειδιά έχουν χαθεί, είτε ότι τα κτίρια δεν είναι επισκέψιμα».

Στην πραγματικότητα, όπως λέει το ίδιο στέλεχος, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είτε «θεωρούν ως ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων, είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα εδώ και καιρό, φυσικά παράνομα».

Κύκλοι του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι η επίλυση του θέματος είναι ζήτημα χρόνου, φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνες τις Εφορίες Αρχαιοτήτων όπου και υπάγονται τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Σύντομα, απ’ ότι λένε οι ίδιες πηγές, η δικαιοδοσία των 12 ακινήτων θα μεταφερθεί από τις Εφορίες Αρχαιοτήτων στη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων του υπουργείου. Όσοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει κτήρια θα εκδιωχθούν με διοικητικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα θα παραχωρηθούν για 99 χρόνια (πιθανώς αυτό να αλλάξει και το διάστημα να πέσει στα 50 χρόνια), και η αξιοποίησή τους θα γίνει με το θεσμό των δικαιωμάτων επιφανείας ώστε μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου