Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

"Atmosphères’ – Revisited": Έκθεση της Άννας Γερολυμάτου στην Art Zone 42


Την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Άννας Γερολυμάτου, με τίτλο ‘Atmosphères’ – Revisited’, εγκαινιάζει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στις 20:00, η γκαλερί Art Zone 42.

Το ύφος των δημιουργιών της είναι έντονα επηρεασμένο από το ρομαντισμό της Belle Èpoque, μιας περίοδου της ευρωπαϊκής ιστορίας κατά τα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, όπου καλλιτεχνικά ρεύματα και νέες ιδέες ξεκίνησαν να διαμορφώνονται σε ζωγραφική και λογοτεχνία.

Η εικαστικός μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο στην εποχή εκείνη, η οποία είναι γνωστή ως ‘περίοδος αισιοδοξίας’, παρουσιάζοντας έργα φιλοτεχνημένα με τις σύγχρονες τεχνικές του κολάζ και του stencil, διανθισμένα με ζωγραφικά στοιχεία. Προβάλλοντας ατμοσφαιρικά σύνολα, τα οποία μοιάζουν να εξιστορούν παραμύθια από το παρελθόν, η έκθεση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιαστεί με ένα ‘ντουλάπι στο χρόνο’, όπου ο θεατής καλείται να το ‘ανοίξει’, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί με μια νοσταλγική διάθεση, αλλά και συνάμα με μια αίσθηση προσμονής και ελπίδας για το μέλλον.

Η ίδια η εικαστικός αναφέρει: ‘Η διαδικασία της δημιουργίας είναι για μένα μια εξερεύνηση και μια πλήρης απελευθέρωση των συναισθημάτων μου. Έτσι και εγώ ονειρεύτηκα και γέμισα την ψυχή μου με πολλές τρυφερές εικόνες, τις οποίες θέλησα να μοιραστώ με όλους εκείνους που απολαμβάνουν τα ταξίδια στον κόσμο του ιδεατού και της φαντασίας’.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014.

Η Άννα Γερολυμάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Είναι πτυχιούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών στο τμήμα Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων. Σχεδίαζε και ζωγράφιζε για αρκετά χρόνια, ενώ στο χώρο των μεικτών τεχνικών είναι αυτοδίδακτη. Δημιούργησε μια δική της τεχνοτροπία πειραματιζόμενη με ποικίλα υλικά. Ακρυλικά, διάφορα είδη χαρτιών, μελάνια, αποκόμματα εφημερίδων, vintage φωτογραφίες και stencils και glitter, είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις της. Έργα της βρίσκονται σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές του εξωτερικού.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας:
Τρ/Πεμ/Παρ: 11:00 - 15:00 & 18:00 - 21:00, Τετ/ Σαβ: 11:00 – 15:00Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου