Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ισπανός ζωγράφος στέλνει στο δικαστήριο οίκο μόδας για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας


Στο δικαστήριο στέλνει ο ισπανός καλλιτέχνης Yago Hortal τη βρετανική εταιρεία design Preen, κατηγορώντας την για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αφού, όπως ισχυρίζεται, η Preen στα νέα φορέματά της χρησιμοποιεί μέρη από πίνακες που ζωγράφισε ο Hortal το 200-2011.

Σύμφωνα με τους Financial Times, με την μήνυσή του ο Hortal ζητά, μεταξύ άλλων, να αποζημιωθεί από την Preen αλλά και να αναγνωριστεί ως ο πρωτουργός των εικόνων που χρησιμοποιούνται στα εν λόγω φορέματα.

Ο Hortal, ο οποίος ζει στη Βαρκελώνη και το Βερολίνο, υποστηρίζει ότι «εθλίβη βαθύτατα όταν ανακάλυψε ότι τα έργα του αντιγράφηκαν χωρίς καμία αναγνώριση».

Η εταιρεία από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «έλαβε αγωγή από τον Yago Hortal Hernandez αναφορικά με ένα σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε σε ενδύματα της κολεξιόν Resort το 2012. Καθώς δυστυχώς κινείται επισήμως νομική διαδικασία, θα ήταν ανάρμοστο να σχολιάσουμε περαιτέρω. Ωστόσο, ο πελάτης μας πάντα έδινε την υπέρτατη αξία στην καλλιέργεια της πρωτοτυπίας στα εξαιρετικά δημιουργικά και αξιοσέβαστα πολυτελή σχέδιά του».


Πηγή: Financial Times
Επιμέλια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου