Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμάζεται ψηφιακό μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο


Χρειάστηκαν 14 χρόνια, όμως πλέον η διαδικασία για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μουσείου που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.

Για τη δημιουργία του, αρχαιολόγοι ταξιδεύουν μέχρι τις μακρινές Ινδίες και τη Βακτριανή, ακολουθώντας την πορεία του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδου, δήλωσε πως οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μουσείου, με την επωνυμία: «Εικονικό Μουσείο Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη» βρίσκονται σε εξέλιξη και η προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2000 αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Το μουσείο θα περιέχει πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο και εξατομικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης με δυνατότητα επιλογής διαδρομών στα εξής: εικονικές αίθουσες, με αντικείμενα QTVR ή και τρισδιάστατα, ψηφιακές φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα και λήμματα, ψηφιακή ταινιοθήκη με αρχείο θεματικά συναφών ταινιών και ντοκιμαντέρ, ψηφιακή βιβλιοθήκη με το σύνολο των γραπτών πηγών, ψηφιακούς χάρτες, κ.α.

Θα φτάνει στους υπολογιστές και στα σπίτια όλων των χρηστών του διαδικτύου, στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ φυσική του έδρα θα είναι το Μουσείο των Αιγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου