Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Νέος κύκλος ακροάσεων για την παιδική, εφηβική, νεανική ορχήστρα και για τη χορωδία του «Ελληνικού Κόσμου»


Ο «Ελληνικός Κόσμος» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις πρόβες και τις συναυλίες για την παιδική, εφηβική & νεανική ορχήστρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κωνσταντινίδη και για τη παιδική, εφηβική & νεανική χορωδία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χρυσούλας Τσιμούρη.

Φέτος ο «Ελληνικός Κόσμος» αναζητώντας νέα ταλέντα που θα πλαισιώσουν τα μουσικά του σύνολα πραγματοποιεί νέους κύκλους ακροάσεων για παιδιά και εφήβους που θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 18 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Ειδικότερα:

Παιδική, Εφηβική & Νεανική Ορχήστρα
Η Ορχήστρα του «Ελληνικού Κόσμου» αποτελείται από συμφωνικά και ηλεκτρικά μουσικά όργανα: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, φλάουτα, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, μεταλόφωνο, ξυλόφωνο, ντραμς, ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, κλασική κιθάρα, αρμόνιο.

Στην ορχήστρα που αποτελείται από 30-40 παιδιά συμμετέχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που έχουν απαραιτήτως ολοκληρώσει το τρίτο έτος σπουδών τους στο μουσικό τους όργανο.

Στη νεανική ορχήστρα, η οποία πλαισιώνει την παιδική και εφηβική, μπορούν να συμμετέχουν, νέοι και νέες, άνω των 17 ετών, που έχουν απαραιτήτως ολοκληρώσει το έκτο έτος σπουδών τους σε μουσικό όργανο.

Ο ρόλος της ορχήστρας είναι εκπαιδευτικός και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναυλίες στον «Ελληνικό Κόσμο» αλλά και σε άλλους χώρους. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας είναι ελληνική μουσική (παραδοσιακή, έντεχνη, μοντέρνα), μουσική κινηματογράφου, συνοδεία σε τραγουδιστές, αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς κ.α

Για τη συμμετοχή στην ακρόαση τα παιδιά πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν μια φόρμα συμμετοχής. Στην ακρόαση κάθε παιδί θα κληθεί να παίξει ένα μουσικό έργο δικής του επιλογής και στη συνέχεια θα του ζητηθεί να κάνει μια πρώτη ανάγνωση σε μια μικρή μελωδία. Η τελική επιλογή θα γίνει από επιτροπή 3 καθηγητών εξειδικευμένων σε διαφορετικά όργανα ο καθένας. Η ακρόαση θα γίνει με σειρά οργάνων σε συγκεκριμένες ώρες.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο μουσικός Γιώργος Κωσταντινίδης.

Για πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 2540000 Επιλογή 1 (Μουσείο)

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

Ημέρες και ώρες ακροάσεων:

Σάββατο 11 & 18/10 ώρα 14:00 (παιδική, εφηβική, νεανική)

Κόστος συμμετοχής στην ορχήστρα για παιδιά και εφήβους: 35 € το μήνα

Κόστος συμμετοχής στην ορχήστρα για νέους άνω των 17 ετών: δωρεάν


Παιδική, εφηβική και νεανική χορωδία

Στην παιδική και εφηβική χορωδία του «Ελληνικού Κόσμου» που αποτελείται από 30-40 παιδιά μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 6-17 ετών. Για τη συμμετοχή τους δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Στη νεανική χορωδία, η οποία πλαισιώνει την παιδική και εφηβική, μπορούν να συμμετέχουν, νέοι και νέες, άνω των 17 ετών, που έχουν απαραιτήτως ολοκληρώσει το τρίτο έτος σπουδών τους σε μουσικό όργανο ή θεωρητικά της μουσικής.

Ο ρόλος της χορωδίας είναι εκπαιδευτικός και οι χορωδοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναυλίες στον «Ελληνικό Κόσμο» αλλά και σε άλλους χώρους. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει ελληνικά τραγούδια (παραδοσιακά, έντεχνα, μοντέρνα), αφιερώματα σε έλληνες συνθέτες, ποιητές ή στιχουργούς.

Η μαέστρος ακολουθεί πρωτοποριακό σύστημα χορωδιακής διδασκαλίας, με βάση πρότυπα εκπαιδευτικά συστήματα και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για ταχύρρυθμη και ευχάριστη διδασκαλία, όπως εκμάθηση τραγουδιών μέσω διαδραστικής ψηφιακής παρτιτούρας, παρουσίαση του χορωδιακού προγράμματος με μουσικοθεατρική έκφραση και κίνηση, γνωριμία με τη μουσική ζωγραφική κλπ

Για τη συμμετοχή στην ακρόαση τα παιδιά πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν μια φόρμα συμμετοχής. Στην ακρόαση, κάθε παιδί θα κληθεί να πει ένα τραγούδι δικής του επιλογής (αρχικά a capella και μετά με τη συνοδεία πιάνου σε νέο τόνο) και ένα πολύ γνωστό τραγούδι που θα τραγουδήσει μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά.

Διευθύντρια της χορωδίας είναι η μαέστρος Χρυσούλα Τσιμούρη.

Για πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 2540000 Επιλογή 1 (Μουσείο)

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00

Ημέρες και ώρες ακροάσεων:

Σάββατο 11 & 18/10 ώρα 13:00 (παιδική, εφηβική, νεανική)

Κόστος συμμετοχής στη χορωδία για παιδιά και εφήβους: 28 € το μήνα

Κόστος συμμετοχής στη χορωδία για νέους άνω των 17 ετών: δωρεάν

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου