Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Εγκαινιάζεται το διαδραστικό αρχαιολογικό μουσείο Τεγέας


Το νέο σύγχρονο διαδραστικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, που βρίσκεται στο χωριό Αλέα του Δήμου Τρίπολης, εγκαινιάζει σήμερα στις 18:00, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασούλας.

Το αρχαιολογικό μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα μουσεία της χώρας, για επτά χρόνια έμεινε κλειστό κι εκσυγχρονίστηκε πλήρως με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ άνοιξε τις πύλες του για το κοινό και πάλι στις 2 Σεπτεμβρίου και καθημερινά δέχεται πολλούς επισκέπτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μουσείο διαθέτει διαδραστικές τράπεζες μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να εμβαθύνουν στην ιστορία της Τεγεάτιδος, να γνωρίσουν τη γένεση και εξέλιξη της Τεγέας, πόλης - κράτους, ενώ κορυφαία ενότητα της εκθεσιακής αφήγησης είναι αφιερωμένη στο ιερό της Αλέας Αθηνάς.

Επίσης στο μουσείο παρουσιάζονται εκθέματα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς μέχρι και τους αρχαϊκούς χρόνους και οι επισκέπτες θα θαυμάσουν το γλυπτό διάκοσμο του ναού της Αλέας Αθηνάς, που αποτελεί τη μοναδική πρωτότυπη μαρτυρία της καλλιτεχνικής φυσιογνωμίας του μεγάλου αρχιτέκτονα και γλύπτης του 4ου πχ αιώνα Σκόπα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου