Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

«Το Ματαρόα ταξιδεύει ακόμα»: Έκθεση της Νέλλης Ανδρικοπούλου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών


Την έκθεση έργων της Νέλλης Ανδρικοπούλου, με τίτλο «Το Ματαρόα ταξιδεύει ακόμα», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 19:30, η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν μια σειρά έργων, από διάφορες περιόδους της εικαστικής πορείας της Ν. Ανδρικοπούλου, στα οποία καταδεικνύεται το δημιουργικό απόσταγμα της πολυτάραχης και περιπετειώδους ζωής της .

Η Ανδρικοπούλου ανήκει στη γενιά εκείνη των νέων που απέδρασαν απο μια τσακισμένη μεταπολεμική Ελλάδα για την Ευρώπη που στα μάτια τους, αντιπροσώπευε την ελευθερία, το δρόμο για επαφή με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή τέχνη. Στα έργα της διακρίνονται επιρροές απο τον Matisse και τον Picasso απο τους οποίους εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο Παρίσι (1945-1947) αλλά και απο τον πρώτο της σύζυγο τον Νίκο Εγγονόπουλο.

Στα έργα της διακρίνεται η απλότητα, ο διαρκής πειραματισμός με την παραμόρφωση και το χρώμα όπως και μια λεπτή δόση χιούμορ, στοιχεία τα οποία προσδίδουν το απαραίτητο γόητρο καθώς ελκύουν και καλούν τον θεατή προς ερμηνεία και παρατήρηση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου 2014.

Διεύθυνση: Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Αθήνα
Διάρκεια: 9 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2014Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου