Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Cheapart - Ομαδική έκθεση «Andras» από 18 ΟκτωβρίουΜε σημείο αναφοράς την εννοιολογική υπόσταση του όρου ‘ανδρισμός’, η ομαδική έκθεση “ANDRAS” παρουσιάζει το ενιαίο έργο επτά καλλιτεχνών, όπου το σώμα ενός εικαστικού/performance artist και η εικόνα του αποτελούν το βασικό υλικό δημιουργίας. Οι καλλιτέχνες, προερχόμενοι ο καθένας από το δικό του τομέα πρακτικής, όπως την αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία, καλούνται να παραθέσουν την προσωπική τους εκδοχή αντίληψης ενός ανδρικού σώματος το οποίο φέρει επάνω του την ‘ιστορία’ του ως κοινωνικό κατασκεύασμα, με βάση τις προϋποθέσεις και απαιτήσεις τις οποίες θα πρέπει να πληρεί. Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής της οντότητας, από τον ένα άνδρα στον άλλο, αποτελεί εν τέλει μία αντανάκλαση των τρόπων αντίληψης του κάθε καλλιτέχνη για τον δικό του ‘ανδρισμό’.

Κατά την προσπάθεια σύμμειξης διαφορετικών πρακτικών με τη τέχνη του performance, το σώμα σε ζωντανή δράση παρουσιάζεται πλέον ως ένα ‘γεγονός’. Η μνημειακότητα του ανδρικού σώματος, με βάση την εικόνα του ως ένα ενεργό σύμβολο δυναμικότητας, έρχεται σε επαφή με την εφήμερη πραγματικότητά του, όταν αυτό μεταφράζεται μέσα από το πρίσμα ενός εξωτερικού παραλήπτη. Η διαδικασία αντίληψης εμφανίζεται ως μία επεμβατική δράση στην φυσική και εννοιολογική υπόσταση του σώματος, εκθέτοντας τα ‘σημάδια’ που έχει αφήσει επάνω του. Θέτοντας ως ερώτημα την αξία της ‘συνεργασίας’, όπου το κάθε έργο αποστασιοποιείται από τον ‘ένα’ δημιουργό του, η έκθεση “ANDRAS” θέτει την καλλιτεχνική δράση ως μία κοινή και συμμετοχική διαδικασία, από το δημιουργό προς το κοινό, από τη μονάδα προς το κοινωνικό σύνολο. 

Eγκαίνια Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, 19:30
Διάρκεια 18 Οκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου, 2014

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Γεροντίδης, GRAAM, Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, Idan Bitton, Manuel Vason, Michel Lamoller, Στέφανος Βαρνάβα.

Επιμελητής/Performance artist: Αντρέας Πασιάς

Φωτογραφία: Collaborative Actions led by Manuel Vason, 3ο Φεστιβάλ Performance Θεσσαλονίκης / 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, 2013

Περισσότερες πληροφορίες: http://wp.me/s4hzZT-andras

Facebook event: https://www.facebook.com/events/370768816410525/ 


CHEAPART

Στρατάρχου Παπάγου 13, 152 34 Χαλάνδρι

210 683 3629, office@cheapart.gr

Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Κυριακή 14.00 – 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου