Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Λονδίνο: Ανοίγει σύντομα η έκθεση «Women Fashion Power»

 Από την βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την Μάργκαρετ Θάτσερ, την Coco Chanel μέχρι την Lady Gaga, τα ρούχα που φορούν οι γυναίκες είναι, ανέκαθεν, μια ισχυρή μορφή αυτό-έκφρασης και αποτελούν μέρος μιας εξεζητημένης οπτικής γλώσσας. Η έκθεση «Women Fashion Power», η οποία ανοίγει τις πύλες το φθινόπωρο στο Design Museum εξετάζει πως ισχυρές γυναίκες χρησιμοποίησαν τη μόδα για να καθορίσουν και να ενισχύσουν τη θέση τους στο κόσμο. 

Συγκεντρώνοντας ρούχα, φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις, η έκθεση παρουσιάζει περισσότερες από είκοσι σύγχρονες γυναίκες, οι οποίες συνέβαλαν στην έκθεση, η κάθε μια με το προσωπικό της στυλ και φιλοσοφία. Οι Kirsty Wark, Dame Vivienne Westwood, Joan Burstein CBE, Shami Chakrabarti και Pearl Lam είναι μερικά από τα ονόματα που συνέβαλαν στο «Women Fashion Power».

Η έκθεση εξετάζει επίσης τα τελευταία 150 χρόνια μόδας των γυναικών: θεές της οθόνης, χίπις, πανκ και σύμβολα του παρελθόντος επηρέασαν τις τάσεις της μόδας του σήμερα.
Το «Women Fashion Power» σχεδιάστηκε από την διάσημη αρχιτέκτονα Zaha Hadid και περιλαμβάνει ένα αυθεντικό κουστούμι Yves Saint Laurent «Le Smoking», ένα πανκ νυφικό «Conceptual Chic» της Zandra Rhodes, το γαλάζιο κουστούμι Mansfield της Μάργκαρετ Θάτσερ, ρούχα και αξεσουάρ της Elsa Schiaparelli και ένα φόρεμα του Jacques Azagury, το οποίο φορέθηκε από την πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

Η έκθεση «Women Fashion Power» θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου 2015.

Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου