Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Το 10ο Φεστιβάλ «Γύρω απ’ το πιάνο» συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι


Με μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι γιορτάζει τα 10 του χρόνια το Φεστιβάλ «Γύρω απ’ το πιάνο».


«Είκοσι χρόνια χωρίς τον Μάνο...Τα μετράμε και θα τα μετράμε, γιατί μαζί του ονειρευτήκαμε, μαζί του αξιολογήσαμε γεγονότα και ομορφιές της πατρίδας μας, προσδοκίες και απογοητεύσεις. Ο Μάνος μας άφησε το όνειρο και την ελπίδα ολοζώντανη με τη μουσική του. Τον αγαπούμε».


Με τα λόγια αυτά η διεθνούς φήμης πιανίστα και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι, Ντόρα Μπακοπούλου, μιλά για το Μάνο και συμπράττει με δύο κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές, την Έλλη Πασπαλά και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, σε μια συναυλία με έντονο συναισθηματικό βάρος, αλλά και πλούσια σε όνειρο και μελωδίες, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου φεστιβάλ «Γύρω απ´το πιάνο», που συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει αποκλειστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι από το Μεγάλο Ερωτικό, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Κύκλο του CNS, το Ματωμένο Γάμο, γνωστά τραγούδια του συνθέτη, όπως: Τα παιδιά κάτω στον κάμπο, Το Μαντολίνο, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, αλλά και έργα του Μάνου, που η Ντόρα Μπακοπούλου έχει διασκευάσει για σόλο πιάνο, και τα ερμηνεύει μόνο η ίδια.

Η Ντόρα Μπακοπούλου, πιανίστα προικισμένη με μουσική ευαισθησία και εκλεπτυσμένη τεχνική, φίλη και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι από την νεότητα της, θεωρείται από τον ίδιο τον συνθέτη ιδανική ερμηνεύτρια των πιανιστικών του έργων. Η Έλλη Πασπαλά, με την εκφραστική και αισθαντική φωνή της, με σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κινείται σε ένα ευρύ ρεπερτόριο από λαϊκό και τζαζ μέχρι και κλασική μουσική. Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες και έχει ηχογραφήσει έργα του Μάνου Χατζιδάκι, μεταξύ άλλων. Διαπρέπει ως ένας από τους σημαντικότερους βαρύτονους στο λυρικό θέατρο, τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το φεστιβάλ «Γύρω απ´το πιάνο», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστας Αλεξάνδρα Νομίδου, διοργανώνεται τα τελευταία 10 χρόνια στην Αθήνα, με στόχο να υποστηρίξει την πρωτότυπη μουσική δημιουργία με επίκεντρο το πιάνο, τη σύμπραξη μεταξύ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, και να προάγει την ποιοτική ψυχαγωγία μέσα από συναυλίες προσιτές για το κοινό.


Διεύθυνση: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Ημερομηνία: 9 Νοεμβρίου 2014
Ώρα: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 7 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑΜΕΑ) Online: http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1341Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου