Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τουρκία: Διπλασιάζει τα κίνητρα για κινηματογραφικές παραγωγές


Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού κα Τουρισμού διπλασίασε τα κίνητρα για την παραγωγή τουρκικών ταινιών φέτος, καταβάλλοντας σχεδόν 27 εκατ. λίρες για νέα projects.

Σύμφωνα με την Hurriyet, τα πρόσφατα χρόνια το σινεμά έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό εργαλείο για την αναγνώριση της Τουρκίας διεθνώς, γεγονός που ώθησε το υπουργείο να διπλασιάσει τα κίνητρα στον τομέα του κινηματογράφου, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και να αυξηθεί ο αριθμός των τουρκικών παραγωγών, οι οποίες συχνά αποσπούν βραβεία σε κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως αυτά των Καννών, του Βερολίνου και του Ρότερνταμ.

Πριν από τρία χρόνια, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας δημιούργησε την Γενική Διεύθυνση Κινηματογράφου, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουρκικού κινηματογράφου. Μέχρι σήμερα, τούρκοι κινηματογραφιστές έχουν υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης για 951 projects σε διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ντοκυμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και animation. Από αυτά, 89 projects για ντοκυμαντέρ έχουν λάβει χρηματοδότηση 8.185 λιρών, 55 για ταινίες μικρού μήκους έχουν λάβει 472.250 λίρες και 14 projects για animation έχουν λάβει 140.000 λίρες.

Παράλληλα, το υπουργείο έχει χορηγήσει φέτος 10 εκατ. λίρες για 100 events, τα 64 εκ των οποίων στην Τουρκία και τα υπόλοιπα 36 στο εξωτερικό.Πηγή: Hurriyet
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου