Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Μουσείο αποσύρει από την έκθεσή του όπλα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Μουσείο της Ουάσινγκτον αποφάσισε να αφαιρέσει από την έκθεσή της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο περίπου δέκα όπλα που είχε δανειστεί από ιδιώτες και να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να συμμορφωθεί με μια νέα νομοθεσία που πέρασε στην πολιτεία για τα όπλα, η οποία απαιτεί να γίνονται έλεγχοι για την προέλευση των όπλων σε όλες τις αγορές, τα δάνεια και τις μεταφορές τους.

Σύμφωνα με το Reuters, το Lynden Pioneer Museum δήλωσε πως θα αποσύρει και τα 11 όπλα της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που θα περιλαμβάνονταν στην έκθεσή του, πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος.

«Το μουσείο θα επιστρέψει τα όπλα αυτά στους ιδιοκτήτες τους διότι από τις 4 Δεκεμβρίου θα παραβιάζαμε τη νομοθεσία εάν είχαμε δανεικά όπλα που δεν είχαν περάσει τη διαδικασία του ελέγχου της προέλευσής τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μουσείο.

Η έκθεση περιλαμβάνει παλαιά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και επιστολές, φωτογραφίες και άλλα ενθυμήματα και τεχνουργήματα που συγκέντρωσαν βετεράνοι.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου