Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη Εκδήλωση - Αφιέρωμα στο Συνέδριο της Βιέννης


Η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Αυστρίας και της Ελβετίας και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος , διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στο Συνέδριο της Βιέννης με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξή του (Οκτώβριος 1814).

Το Συνέδριο της Βιέννης, είναι ένα σπουδαίο γεωπολιτικό Συνέδριο με διεθνείς προεκτάσεις που φτάνουν μέχρι τη σημερινή εποχή.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ημερίδα με τίτλο «Το Συνέδριο της Βιέννης: Διπλωματία και γεωπολιτικοί σχεδιασμοί στην Ευρώπη κατά το 19ο αιώνα».

Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Ήφαιστος- Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών Παν/μίου Πειραιώς, ο Κωστής Αιλιανός-Πρέσβης ε.τ., η Dr.Karin Schneider- Ιστορικός στο Ινστιτούτο Ιστορίας και Ευρωπαϊκής Εθνολογίας του Παν/μίου Ίνσμπρουκ (Αυστρία) και ο Ανδρέας Κούκος- Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια. Γλώσσες Ημερίδας Ελληνικά και Αγγλικά.

Το δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης περιλαμβάνει μικρή συναυλία στην οποία συμμετέχουν το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο “Athens Choir Ensemble” και η Νεανική Χορωδία «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ». Ερμηνεύουν ο Βασίλης Λέκκας, η μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη, η άλτο Φωτεινή Αθανασάκη και ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας. Συνοδεύουν στο πιάνο η σολίστ Βίκυ Στυλιανού και η Ιώ Κυριακίδη.

Την Εκδήλωση προλογίζει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος- Διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Παρουσιάζει η Αλεξία Κυριακούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου