Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

2ο Gala Όπερας για το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου


Με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το ετήσιο Gala Όπερας.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30, στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", ενώ στην έναρξη του Gala Όπερας θα βραβευθούν οι μεγάλοι δωρητές και υποστηρικτές του Συλλόγου.

Στη φετινή εορταστική συναυλία λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:

Ειρήνη Καράγιαννη, μέτζο σοπράνο
Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες, συνθετών όπως, Donizetti, Rossini, Tchaikovsky, Offenbach, Massenet, Bellini, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, κ.ά.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, με τα έσοδα του πρώτου Gala Όπερας ολοκληρώθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Altera Pars και εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Βουτυροκομείου.

Εφέτος όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης θα διοργανώνονται τακτικές εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Πλατεία (διακεκριμένη ζώνη/4 πρώτες σειρές): €35
Πλατεία (υπόλοιπες σειρές): €25
Εξώστης: €15 γενική είσοδος και €10 για ανέργους και φοιτητές


Διεύθυνση: Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός", Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: Υπηρεσία εισιτηρίων, ticket services: τηλ. 210 7234567 Πανεπιστημίου 39 (στοά) και στο www.ticketservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου