Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

A Jewel Made in Greece για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη – Βάζει πλώρη για εξωτερικό


Μετά από μια «θερινή» στάση στο Λαγονήσι, η εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση σύγχρονου δημιουργικού κοσμήματος A Jewel Made in Greece επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 2015 για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα τις… βαλίτσες της για το εξωτερικό!


Η έκθεση εικαστικού κοσμήματος A Jewell Made in Greece θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 8 έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2015, ενώ από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου του 2015 θα μεταφερθεί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών και των δημιουργών, η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη τον περασμένο Φεβρουάριο προσέλκυσε περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, ενώ το trunk show του καλοκαιριού πήρε… μηνιαία παράταση, παραμένοντας στο Grand Resort Lagonissi για 68 ημέρες!

Η έκθεση θα συγκεντρώσει και αυτήν τη χρονιά τις περισσότερες από τις πιο έγκυρες υπογραφές των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος:

Μυρτώ Αναστασοπούλου, Δάφνη Βαλέντε, Λιάνα Βουράκη, Μάριος Βουτσινάς, Ελένη Δασκαλάκη, Μαριλίνα Δεληγιαννοπούλου, Μάξιμος Ζαχαριάδης, Μάγια Ζούλοβιτς, Κατερίνα Ιωάννιδη, Σταυρούλα Καζιάλε, Σπύρος Κανάκης, Μαρία Καπρίλη, Τίνα Καραγεώργη, Ραλλού Κάτσαρη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Βάλλυ Κοντίδη, Μαρία Κοντογιωργάκη, Βούλα Καραμπατζάκη, Φωτεινή Κωστούλη, Ιλεάνα Μακρή, Μελανί Γεωργακοπούλου, Μαρία Μηλίτση, Σαρίνα Μπέζα, Ντόλυ Μπουκογιάννη, Λιάνα Παττίχη, Michael Pelamidis, Μαρία Πετζετάκη, Μαριάννα Πετρίδη, Μαριλού Προκοπίου, Θεόδωρος Σαββόπουλος, Μαίρη Σαμόλη, Πολίνα Σαπουνά Έλλις, Γιάννης Σεργάκης, Χριστίνα Σούμπλη και η Λίνα Φανουράκη.

Η ιδέα της έκθεσης A Jewel Made In Greece ανήκει στην εικαστική σχεδιάστρια Μαίρη Σαμόλη, ενώ την έκθεση επιμελείται η διακεκριμένη Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Σκοπός της έκθεσης είναι να επιδιώξει τη δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας, φιλοξενώντας δεκάδες σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Εικαστικό Κόσμημα, αλλά και πολύ σημαντικούς δημιουργούς που υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του Ελληνικού Κοσμήματος, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό μας για την εξωστρέφεια της χώρας μας.

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν και φέτος αντιπροσωπευτικά αντίγραφα εκθεμάτων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, το Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Tα πιστά αντίγραφα από το Εθνικό Αρχαιολογικό, Νομισματικό και Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τα παραχωρεί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων – ΤΑΠ.

Επίσης, σχεδιάζεται αφιέρωμα σε τρεις μεγάλους Έλληνες σκηνογράφους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν κοσμήματα που δημιούργησαν για γυναίκες-σύμβολα όπως η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη, ή η Ειρήνη Παππά, οι οποίες με τον λόγο και τις πράξεις τους υπήρξαν πρέσβειρες του Ελληνικού Πολιτισμού.

Τιμητικά θα συμμετέχουν το Λύκειο των Ελληνίδων και το Ίδρυμα Γεώργιου Ζογγολόπουλου


Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου