Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Artists' Cards για δεύτερη χρονιά στην γκαλερί ElikaH γκαλερί Elika οργανώνει για δεύτερη χρονιά το Artists' Cards. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 13.12, κατά τη διάρκεια του Gallery Weekend, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 27.12.14, ενώ θα τρέξει παράλληλα με την ατομική έκθεση του Βαγγέλη Γκόκα που παρουσιάζει η γκαλερί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα πολυσυμμετοχικό πρότζεκτ όπου, οι καλλιτέχνες καλούνται να φτιάξουν ένα ή και περισσότερα έργα σε μορφή κάρτ ποστάλ. Τα έργα είναι κυρίως πρωτότυπα (σχέδια, ακουαρέλες, κολάζ), ή/και πολλαπλά (φωτογραφίες, μεταξοτυπίες). Δεν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες κάρτες, εκτός και αν ο καλλιτέχνης επιλέξει το θέμα αυτό.

Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 5-150 ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ένα έργο κάποιου νέου ή καταξιωμένου καλλιτέχνη σε προσιτή τιμή.

Από τις καρτ-ποστάλ του Fluxus μέχρι τη χρησιμοποίησή της συγκεκριμένης φόρμας από καλλιτέχνες όπως οι Gilbert and George και η Rachel Whiteread, η ενασχόληση των καλλιτεχνών με την κάρτα, όπως και με τα πιο γνωστά artists books, έχει τη δική της θέση στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Η αμεσότητα της κάρτας κυρίως λόγω του σύντομου μηνύματος που συχνά περιέχει, η ιδιότητά της ως μέσο επικοινωνίας ή άλλοτε ως ενθύμιο / σουβενίρ, αλλά και το μέγεθός της που την καθιστά ένα αντικείμενο οικείο και εύχρηστο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα φόρμα πάνω στην οποία καλούνται να δουλέψουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Διάρκεια έκθεσης: 13 - 27.12.14
Σάββατο 13.12: 11-6μμ
Κυριακή 14.12: 11-3μμ
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 12-4μμ
Διεύθυνση: Ομήρου 27, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου