Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«Νιέτ» σε πλαφόν στην προβολή αμερικανικών ταινιών στη Ρωσία


Στο «ράφι» έβαλε τελικά η Δούμα τα σχέδιά της για επιβολή ποσόστωσης στα ξένα έργα που θα παίζονται στους ρωσικούς κινηματογράφους.

Η ρωσική κυβέρνηση σχεδίαζε να βάλει όριο 50% στα ξένα έργα που θα παίζονται, ωστόσο η ιδέα ακυρώθηκε καθώς θεωρήθηκε ότι η επιβολή ποσόστωσης θα ήταν υπερβολική.

Σχετικό νομοσχέδιο είχε υποβληθεί προς έγκριση νωρίτερα φέτος, σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης ήταν ιδιαίτερα τεταμένες, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, μεταδίδει το BBC.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι θα ήταν σωστό να επιβληθεί μια τέτοια απαγόρευση. «Δεν θα ήταν σωστό να περιοριστούν οι καταναλωτές μας σε ότι αφορά προϊόντα που γενικά ο κόσμος θέλει να έχει. Και οι ταινίες ανήκουν σε αυτά τα προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα, η ρύθμιση των κινηματογραφικών προβολών με την επιβολή ποσοστώσεων ρωσικών και ξένων ταινιών θα ήταν υπερβολική», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Δούμα, Leonid Levin, προσθέτοντας ότι «αν κυκλοφορήσει μια καλή ρωσική ταινία, ο κόσμος θα έρθει να την δει όπως και να έχει».

Την απόρριψη του νομοσχεδίου χαιρέτησε η Ένωση Κινηματογραφικών Ταινιών της Αμερικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «πλαφόν» στον αριθμό των αμερικανικών ταινιών ισχύει στην Κίνα.Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου