Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Γαλλία: Βρέθηκε σπάνιο βιβλίο με έργα του Σαίξπηρ


Ένα σπάνιο και πολύτιμο αντίτυπο της πρώτης συλλογής έργων του Σαίξπηρ, που θεωρείται το σημαντικότερο βιβλίο της αγγλικής λογοτεχνίας, ανακαλύφθηκε σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας.

Το βιβλίο, όπως μεταδίδει το BBC, βρίσκονταν για 200 χρόνια σε μια βιβλιοθήκη στο Σεν Ομέρ της βόρειας Γαλλίας και ανακαλύφθηκε από επιμελητές της βιβλιοθήκης οι οποίοι σχεδίαζαν έκθεση για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της συγκεκριμένης περιοχής και της Αγγλίας.

«Λείπουν αρκετές σελίδες από το έργο, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης σελίδας», ανέφερε ο βιβλιοθηκάριος Remy Cordonnier. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι έλλειπαν η πρώτη σελίδα και η εισαγωγή πιθανότατα οδήγησαν στην ένταξη του βιβλίου στον κατάλογο των μη εξαιρετικών παλαιών εκδόσεων.

Η συλλογή περιλαμβάνει 36 από τα 38 γνωστά έργα του Σαίξπηρ, μεταξύ των οποίων ο Μακβέθ, και τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1623, επτά χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα. Την συλλογή επιμελήθηκαν οι φίλοι του και συνάδελφοι ηθοποιοί John Heminges και Henry Condell και θεωρείται ο λόγος για τον οποίον επιβίωσε η λογοτεχνική κληρονομιά του Σαίξπηρ.

Πιστεύεται ότι τυπώθηκαν 800 αντίτυπα, από τα οποία εκτιμάται πως εξακολουθούν να υπάρχουν τα 233.

Η βιβλιοθήκη ανέφερε πως δεν σχεδιάζει να πωλήσει το βιβλίο, αλλά να το εκθέσει ως κεντρικό κομμάτι σε επερχόμενη έκθεση σπανίων βιβλίων άγγλων συγγραφέων.


Πηγή: BBC

Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου