Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αναζητείται λύση για τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας


Λύση στο πρόβλημα του φυλακτικού προσωπικού του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας –που έχει φέρει ουκ ολίγες φορές τον χώρο προ του «λουκέτου»- επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Πολιτισμού, αξιοποιώντας την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων καθώς και προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Σε απάντηση του υπουργείου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμου, το υπουργείο, υπογραμμίζει ότι επί του παρόντος υπάρχει αναστολή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ωστόσο οι ανάγκες άμεσης ενίσχυσης σε φυλακτικό προσωπικό του χώρου ενδέχεται να καλυφθούν στο σύνολό τους ή εν μέρει, μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά από έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ προκειμένου να εξασφαλιστούν νέες θέσεις μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων, μέχρι την πρόσληψη του εποχικού φυλακτικού προσωπικού του 2015.

Όπως επισημαίνεται στην απάντηση του υπουργείου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Μουσείου και των χώρων της Νεμέας για το κοινό, και το τελευταίο διάστημα κατόρθωσε να παραμείνουν ανοικτά έως τις 15 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από τις 16 Νοεμβρίου, συνεισφέρουν στο έργο της φύλαξης των χώρων και του Μουσείου της Νεμέας εκ περιτροπής επτά φύλακες, προκειμένου να μην κλείσουν το Μουσείο και οι χώροι της Νεμέας (Ιερό του Διός και Αρχαίο Στάδιο). Αυτή η λύση ωστόσο είναι προσωρινή, δεδομένου ότι αποδυναμώνει το έργο και αναστατώνει τον προγραμματισμό φύλαξης άλλων περιοχών που εμπίπτουν στην χωρική αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας (Περαχώρα, Ίσθμια, Αρχαία Κόριθνος).

Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου