Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αποκαλυπτήρια για την ανακαινισμένη αίθουσα Τουταγχαμών στο Μουσείο της Αιγύπτου


Πίσω στο 1902 γυρνάει τον χρόνο το Μουσείο της Αιγύπτου στο Κάιρο, το οποίο πριν από λίγες ημέρες έκανε τα αποκαλυπτήρια τεσσάρων χώρων στην αίθουσα Τουταγχαμών, οι οποίες ανακαινίστηκαν με τρόπο ώστε να φαίνονται όπως ήταν όταν άνοιξε το μουσείο.

Όπως επισημαίνει τοThe Art Newspaper, οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Αναβίωση του Μουσείου της Αιγύπτου, που ξεκίνησε το 2012. Εκτιμάται ότι οι εργασίες σε ολόκληρη την αίθουσα Τουταγχαμών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με το BBC, οι εργασίες αποκατάστασης ολόκληρου του μουσείου, που ξεκίνησαν πριν από επτά χρόνια, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλους διεθνείς δωρητές. Μάλιστα, η ΕΕ πρόκειται να χορηγήσει 92.500 ευρώ του χρόνου για τις εργασίες αποκατάστασης αιθουσών του Μουσείου.

Το Μουσείο της Αιγύπτου άνοιξε για πρώτη φορά το 1902 στην Πλατεία Ταχρίρ και απαρτίζεται από 107 αίθουσες με αντικείμενα που χρονολογούνται από την προϊστορική έως και τη ρωμαϊκή περίοδο. Το μεγαλύτερο μέρος των συλλογών του μουσείου επικεντρώνεται στην περίοδο των Φαραώ.


Πηγή: The Art Newspaper, BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου