Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η Αίγυπτος απαγόρευσε την προβολή της βιβλικής ταινίας «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες»


Η Αίγυπτος απαγόρευσε την προβολή του χολιγουντιανού βιβλικού έπους Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της 20th Century Fox, χωρίς όμως να εξηγήσει το λόγο της απαγόρευσης. Ωστόσο, είναι εκ προοιμίου γνωστό ότι οι κινηματογραφικές παραγωγές που απεικονίζουν βιβλικές μορφές έχουν απαγορευθεί στη μουσουλμανική χώρα.


Νωρίτερα φέτος απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής η προβολή του βιβλικού έπους της Paramount Pictures με τίτλο Νώε εξαιτίας της απεικόνισης του προφήτη, η οποία απαγορεύεται στο Ισλάμ. 

Η ταινία Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες, σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, αφηγείται τη βιβλική έξοδο του Μωυσή που οδήγησε τους Εβραίους μακριά από την Αίγυπτο. 

Η παραγωγή της ταινίας με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για την παρουσία κυρίως λευκών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και για ορισμένους ιστορικούς αναχρονισμούς. 

Το Μαρόκο έχει επίσης απαγορεύσει την ταινία, η οποία έχει μέχρι στιγμής αποφέρει στα ταμεία 107 εκατομμύρια δολάρια στις μόλις δύο εβδομάδες της παγκόσμιας προβολής της. Η απαγόρευση της ταινίας Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες έρχεται τη στιγμή που η Sony Pictures βρέθηκε αντιμέτωπη με μια καταστροφική κυβερνοεπίθεση για την ταινία The Interview που μεταφέρει στην οθόνη ένα φανταστικό σενάριο για τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: news.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου