Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ρωσίας χρηματοδοτεί την αποκατάσταση ρωμαϊκών μνημείων


Το ποσό των 500.000 ευρώ δώρισε στον Δήμο της Ρώμης ο Ρώσος ολιγάργης, Alisher Usmanov, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση δυο πολιτιστικών μνημείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ο δισεκατομμυριούχος πραγματοποίησε συνάντηση πρόσφατα με τον δήμαρχο της πόλης καθώς και με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας –της οποίας είναι πρόεδρος από το 2008, μεταδίδει το The Art Newspaper. Ο Usmanov δήλωσε πως έμαθε ότι τα ρωμαϊκά πολιτιστικά μνημεία χρειάζονται συντήρηση από τους επικεφαλής του ιταλικού παραρτήματος της Ομοσπονδίας.

Μετά την επίσκεψή του στα Μουσεία Capitoline, ο Usmanov προσφέρθηκε να συνεισφέρει χρήματα για την επιδιόρθωση της στέγης της αίθουσας των Horatii και Curatii και την αποκατάσταση των νωπογραφιών του 17ου αιώνα που είχε φιλογεχνήσει ο Cavalier d’Arpino, με εκτιμώμενο κόστος 300.000 ευρώ. Επιπλέον 180.000 ευρώ θα απαιτηθούν για τον καθαρισμό και την ενίσχυση του σιντριβανιού του 16ου αιώνα στην Piazza del Quirinale.

Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου