Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο CEO της Christie’s


Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών Christie’s, Steven Murphy, πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο οίκος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Murphy εντάχθηκε στο δυναμικό της Christie’s το 2010 και του αποδίδεται η ανάπτυξη των online δημοπρασιών και η αύξηση της ασιατικής πελατειακής βάσης του οίκου, με άνοιγμα γραφείων στην Κίνα και την Ινδία.

Τη θέση του θα αναλάβει η Patricia Barbizet, η οποία θα συνεχίσει να εκτελεί και χρέη προέδρου του οίκου.

«Έχουμε πλέον ολοκληρώσει με επιτυχία ένα φιλόδοξο τριετές πρόγραμμα και η εταιρεία βρίσκεται στην ισχυρότερη ηγετικά θέση στην ιστορία της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Murphy.

Η Christie’s το τελευταίο διάστημα έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Τον Νοέμβριο και μέσα σε μόλις δυο ώρες άντλησε 853 εκατ. δολάρια από την πώληση σύγχρονων και μεταπολεμικών έργων. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά από τον Μάιο του 2013 που η δημοπρασία σύγχρονων και μεταπολεμικών αντικειμένων έσπασε ρεκόρ πωλήσεων.

Οι ισχυρές αυτές επιδόσεις έχουν βοηθήσει την Christie’s να εμφανίσει αποτελέσματα-ρεκόρ στο α’ εξάμηνο του έτους, με τις παγκόσμιες δημοπρασίες και ιδιωτικές πωλήσεις να ανέρχονται συνολικά στα 4,47 δισ. δολάρια τους πρώτους έξι μήνες του 2014.

Σημειώνεται ότι ο οίκος πραγματοποιεί περίπου 450 δημοπρασίες ετησίως σε περισσότερες από 80 κατηγορίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο επικεφαλής της ανταγωνίστριας Sotheby’s, William Ruprecht, είχε δηλώσει και αυτός ότι πρόκειται να παραιτηθεί, υπό την πίεση ακτιβιστών επενδυτών που δήλωσαν απογοητευμένοι με τις επιδόσεις του οίκου.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου