Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η Mariana Abramovic συναντά την Μαρία Κάλλας


Εικοσιπέντε χρόνια αφότου «συνέλαβε» την ιδέα, η Marina Abramovic θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι τα γυρίσματα του “Seven Deaths”, στο οποίο θα υποδύεται την ηρωίδα της, Μαρία Κάλλας. Στα επτά μικρής διάρκειας βίντεο, η Abramovic θα αναλάβει τον ρόλο της Κάλλας ερμηνεύοντας τις σκηνές θανάτου επτά από επτά όπερες, μεταξύ των οποίων η Carmen, η Tosca, η Madame Butterfly και η La Traviata.

Μιλώντας στοThe Art Newspaper, η Abramovic δήλωσε πως «έχω εμμονή με αυτή την απίστευτα ρομαντική ιδέα του να πεθαίνεις για την αγάπη. Είναι η δική μου ιστορία, όμως σίγουρα σχετίζεται με την Κάλλας και την απόλυτη τρέλα μου γι’ αυτήν. Πέθανε από μια ραγισμένη καρδιά».

Η καλλιτέχνης έχει καλέσει σε συνεργασία κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Roman Polanski, ο Alejandro González Iñárritu, o Marco Brambilla, η Giada Colagrande και ο Γιώργος Λάνθιμος Yorgos Lanthimos.

Ο νορβηγός συγγραφέας Petter Skavlan έχει ήδη ολοκληρώσει το γενικό σενάριο, και τα κείμενα για κάθε όπερα αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτόν τον μήνα.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου