Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Στην αγορά online δημοπρασιών έργων τέχνης μπαίνει η Amazon


Μια νέα κατηγορία προσέθεσε στην ιστοσελίδα της η Amazon.com, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μειοδοτούν για περισσότερα από 150.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων έργα τέχνης και σπάνια νομίσματα.

Σύμφωνα με την Amazon, η νέα κατηγορία «κάνε μια προσφορά» δεν είναι δημοπρασία, διότι η διαπραγμάτευση της τιμής γίνεται ιδιωτικά και ο πελάτης δεν θα πληρώσει ποτέ περισσότερα από την καταγεγραμμένη τιμή, μεταδίδει το Reuters. Οι πωλητές έχουν 72 ώρες στη διάθεσή τους για να απορρίψουν ή να απορρίψουν την προσφορά, ή να κάνουν αντιπροσφορά. Και ο αγοραστής έχει άλλες 72 ώρες για να απαντήσει στην περίπτωση αντιπροσφοράς.

Η Amazon σχεδιάζει να εντάξει στην κατηγορία αυτή «εκατοντάδες χιλιάδες» αντικείμενα το 2015, μεταξύ των οποίων ένα έγγραφο του 1863 υπογεγραμμένο από τον αμερικανό πρόεδρο Abraham Lincoln, που πωλείται προς 150.000 δολάρια.

Η προσθήκη αυτής της κατηγορίας δείχνει μια νέα προσπάθεια από την Amazon να κινηθεί πέρα από το μοντέλο σταθερής τιμής που ισχύει στην ιστοσελίδα της. Το 1999 είχε λανσάρει μια ιστοσελίδα online δημοπρασιών, όμως η προσπάθεια απέτυχε, καθώς δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί το eBay.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου